AGRESSZIÓ ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS AZ ISKOLÁBAN

Agresszió és konfliktuskezelés az iskolában címmel tartott igen érdekes előadást a KLIK Somogy Megyei Szakszolgálatának Marcali Tagintézményének pszichológusa Szalay Miklós az 5. 6. osztályosoknak, és a 7.8. osztályosoknak 2015. 10.hó 19-én intézményünkben.

Megtudhatták a gyerekek, hogy a konfliktusok mögött többnyire agresszív impulzusok állnak, valamint, hogy fontos az agresszió és az erőszak megkülönböztetése. Megismerhették, hogy mik lehetnek az agresszió okai. Napjainkban kiemelkedő szerepe lehet a TV-nek és az internetnek. Külön kitért az internetes, telefonos (facebook) zaklatásra. Ezek is okozhatnak agressziót vagy komoly konfliktust. Nem csak ismertette ezeket, de kitért arra is, hogy hogyan védekezzenek ezek ellen.

Megismerték az agresszió fajtáit, és a megelőzés (prevenció) lehetőségeit.

Az előadásokat egy-egy játék zárta, melyből alapos következtetéseket vonhattak le a tanulók személyiségükkel kapcsolatban.

Az előadásokból sok hasznos információhoz jutottak a tanulók, megtudhatták a háttér okokat és a megoldási lehetőségeket.

Schmidt László Barnabás:Az erőszakról, az agresszióról és a konfliktusokról tartott rendkívül érdekes előadást a pszichológus bácsi. Megtudhattuk, hogy a bennünk rejlő feszültséget sokszor máshonnan pl. otthonról hozzuk magunkkal az iskolába.”

Kriszt Csaba: „A televízió, az internet, a mobiltelefonon érkező tartalmak is szülhetnek agressziót, ha nem tudjuk kezelni őket. Az életmód is befolyásolhatja a viselkedésünket. Legjobban az érdekelt minket, hogy az internetes és telefonos zaklatások ellen hogyan lehet védekezni.

Sárközi Ádám: „Legfontosabbnak tartotta a prevenciót, a megelőzést. Az előadás végén szituációs játékot játszottunk, melyből kiderültek bizonyos személyiség jegyeink. Nagyon érdekes és tanulságos volt az egész.

KÉTHELY-AGRESSZIÓ ÉS KONFL KEZELÉS1 KÉTHELY-AGRESSZIÓ ÉS KONFL KEZELÉS2 KÉTHELY-AGRESSZIÓ ÉS KONFL KEZELÉS3 KÉTHELY-AGRESSZIÓ ÉS KONFL KEZELÉS4 KÉTHELY-AGRESSZIÓ ÉS KONFL KEZELÉS5 KÉTHELY-AGRESSZIÓ ÉS KONFL KEZELÉS6