KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK – APHONIA – SAJTKUKAC ZENEKAR

2015.10.15-én iskolánk vendége volt a Kaleidoszkóp-díjas Aphonia – Sajtkukacz zenekar, amely profilját tekintve gyermekzenekar. Több lemezük jelent meg, pl. Lackfi János költővel közösen, a Magyar Versmondók Egyesületének támogatásával. Az előadás célja volt bemutatni az akusztikus élő zene világát, a zenehallgatás örömét.

A zenekar két nagyon szimpatikus tagja Gál Hedda és Molnár György. Hedda rögtön az első pillanatban elkápráztatta a közönséget gyönyörű hangjával. Gyuri a hangja mellett humorával, egyéniségével lopta be magát a szívekbe. Azon előadók közé tartozik, akik nagyon hamar, és nagyon könnyen tudják kezelni a gyerekeket, közel tudnak kerülni hozzájuk.

Műsorukban megzenésített verseket adtak elő, többek között Lackfi Jánostól és Varró Dánieltől, valamint a gyerekek számára is ismert népdalokat, pl. Tavaszi szél vizet áraszt.

A versek kitűnően voltak hangszerelve, kellemes, fülbemászó dallammal. Mindez elősegítette, hogy a gyerekek lássák és megértsék, hogy milyen fontos együtt a költészet és a zene az ember életében.

Nagyon tetszett a gyerekeknek, hogy humoros, játékos produkcióra is sort kerítettek, és az „Ugi-Bugi” dallamára kisebbek és nagyobbak együtt tapsoltak és táncoltak. Közreműködésüket Gyuri nagyon meg is dicsérte.

Kellemes 45 percet töltöttünk vendégeinkkel, amely azért volt értékes, mert a gyerekek számára érthető módon talált egymásra a költészet eszköze, a vers, valamint a zene. Szívesen hallgattuk volna tovább is őket!

Farkas Dorottya: „Nekem tetszett az előadás, jó volt a zene, és nagyon jó hangjuk volt az énekeseknek.”

Soltra Arabella: „Nagyon kedvesek voltak, közösen énekeltünk, és még játszottak is velünk.”

Tóth Lóránd: „Jó volt, hogy olyan népdalt is énekeltek, amit mi is ismerünk.”

Bogdán Brigitta: „Nekem nagyon tetszett az előadás. Lehet, hogy ezután jobban fogom szeretni a verseket.”

Lóth György: „Kár, hogy csak rövid ideig tartott. Szívesen hallgattam volna őket tovább is.”

KÉTHELY-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-APHONIA1 KÉTHELY-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-APHONIA2 KÉTHELY-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-APHONIA3 KÉTHELY-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-APHONIA4 KÉTHELY-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-APHONIA5 KÉTHELY-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-APHONIA6