EGÉSZSÉGNAP

Már nem először került megrendezésre iskolánkban az egészségnap. Nem volt ez másképp 2015. október 8-án sem. Az alsó tagozatban az egészséges táplálkozás és a mozgás fontossága köré szerveztük a programokat.

Az egészséges táplálkozás jegyében megismerkedtünk ételféleségekkel és azok alapanyagaival. Előzetes feladatként a gyermekek többféle gyümölcsöt hoztak otthonról, mely a háztartásukban előfordul. Volt, aki 1-1 különlegesebb gyümölcsöt, illetve más hozzávalót (pl. mézet) is hozott. Ehhez járultak hozzá a TÁMOP-3.1.4.C-14. pályázat segítségével megvásárolt gyümölcsök.

Ebéd után hozzáláttunk a munkához. Minden osztály a saját illetve kapott gyümölcsökből gyümölcssalátát készített a tanító nénik segítségével. Korához mérten minden tanuló kivette a részét a munkából. Az esztétikára is ügyelve, ki is díszítették az elkészült salátákat, hogy a szemnek is tetszetős legyen, melyet aztán egy kis időre félretettünk.

A délután másik fontos eseménye a játékos sport és ügyességi vetélkedő volt az iskola tornatermében. Hét vegyes korosztályú csapatot alkottunk az alsó tagozatos gyermekekből, akik az egészséges életmóddal kapcsolatos neveket választották maguknak. Olyat, mint „Vitaminbomba” stb. Előkerültek a zsámolyok, labdák, ugrókötelek , karikák.

Nagyon vidámra és intenzív mozgással megfűszerezettre sikerült a csapatok versenye.

Természetesen minden csapat győztes volt, hiszen egyformán mindenki kivette a részét a sportból és játékból.

A jól megérdemelt oklevelek és az ajándék müzli szelet átvétele után minden gyermek az osztálytermében elfogyasztotta az általuk készített, ínycsiklandozóan finom és egészséges gyümölcssalátákat, melynek óriási sikere volt.

Hisszük, hogy ez a nap elérte a célját és a gyermekek kedvet kaptak mind a mozgáshoz, mind pedig az étkezésükre való erőteljesebb odafigyeléshez..

Varga Noémi: „Csupa egészséges ételt ettünk aznap. Jólesett.”

Péntek Petra: „Megtudtuk, hogy az egészséges táplálkozással gyorsabb az anyagcserénk is.”

Takács Dominik: „A váltóversenyen nagyon vicces feladatok voltak, és jól elfáradtunk. Vegyes csapatok voltak, így segítettük a kisebbeket.”

Horváth Gerda: „Ezután meggondolom, hogy miből mennyit egyek.”

Vincze Fanni: „Sok gyümölcsöt hoztunk otthonról is, és sok salátát készítettünk. Nagyon finom volt. Otthon is készítek majd.”

Orsós Ágnes: „Jó lenne, ha gyakrabban csinálnánk ilyen napot! Jól éreztük magunkat.”

KÉTHELY-EGÉSZSÉGNAP1 KÉTHELY-EGÉSZSÉGNAP2 KÉTHELY-EGÉSZSÉGNAP3 KÉTHELY-EGÉSZSÉGNAP4 KÉTHELY-EGÉSZSÉGNAP5 KÉTHELY-EGÉSZSÉGNAP6 KÉTHELY-EGÉSZSÉGNAP7 KÉTHELY-EGÉSZSÉGNAP8 KÉTHELY-EGÉSZSÉGNAP9