EGÉSZSÉGHÉT – ELSŐSEGÉLY

2015. 10. 18-án a Keszthelyi Városi Kórház Sürgősségi Osztályának dolgozója, Horváth Szinyor Helga iskolánk felső tagozatos tanulóinak elsősegély nyújtási ismeretek címmel előadást tartott az egészséghét keretein belül.

Az előadás kezdetén a gyerekeket kérdezve felmérte, hogy milyen alapismeretekkel rendelkeznek a tanulók az elsősegélynyújtás, a balesetek területén. Erre építve átbeszélgették: a segélyhívó számokat, a helyszín biztosításának, a sebkezelés lépéseinek fontosságát, a vérzések és kötések fajtáit. Interaktív feladatokkal motiválta a diákokat. A foglalkozás során az elméletet rengeteg gyakorlat színesítette: sapkakötés, alkarrögzítés, stabil oldalfekvés, újraélesztés ambubabán, kimentés autóból, stb.

Az előadó folyamatosan tudatosította a tanulókban a megelőzés fontosságát, az elsősegélynyújtó ismeretek életmentő jelentőségét, és azt, hogy mindenkinek kötelessége a segítség nyújtása. A gyerekek aktívan ugyanakkor fegyelmezetten vettek részt a foglalkozás menetében, érdeklődésükkel jó hangulatot teremtettek. Minden tanuló lehetőséget kapott arra, hogy valamennyi tevékenységet kipróbálhassa, így hasznos ismeretekben és élményekben gazdagodva mehettek az egészséghét további programjaira.

Takács András: „Hasznos dolog volt a számunkra, mert több újraélesztési és életmentési módszert mutattak be.”

Kriszt Csaba: „Azt is megfigyelhettük, hogy hogyan kell elvégezni szakszerűen a Heimlich-fogást.”

Bogdán Brigitta: „Számomra tanulságos volt a kimentést, a biztonságos oldalfekvést és az újraélesztést szakszerűen látni.”

Androsics Eszter: „Nagyon hasznos volt az előadás, ezt mindenkinek meg kellene hallgatnia és néznie, hogy szükség esetén segíteni tudjon.”

KÉTHELY-EGÉSZSÉGHÉT-ELSŐSEGÉLY1 KÉTHELY-EGÉSZSÉGHÉT-ELSŐSEGÉLY2 KÉTHELY-EGÉSZSÉGHÉT-ELSŐSEGÉLY3 KÉTHELY-EGÉSZSÉGHÉT-ELSŐSEGÉLY4 KÉTHELY-EGÉSZSÉGHÉT-ELSŐSEGÉLY5 KÉTHELY-EGÉSZSÉGHÉT-ELSŐSEGÉLY6 KÉTHELY-EGÉSZSÉGHÉT-ELSŐSEGÉLY7