PÁLYAORIENTÁCIÓ TÓTH ZSUZSANNA

2015.09. 29-én Tóth Zsuzsanna színházpedagógus látogatott el iskolánkba. Pályaorientációs előadást tartott, a címéből következik, hogy a szakmákról szólt. Ezeket különböző feladatok segítségével ismertette és értette meg a gyerekekkel. Sok szakmáról esett szó, érdekes feladatok kíséretében, felhasználva a drámajáték adta lehetőségeket. A foglalkozás beszélgető körrel indult, ami a színház témához kapcsolódott. Azután csoportmunkák következtek, természetesen sok játékkal. Ezek építettek a gyerekek emlékezetére, hiszen arra is vissza kellett emlékezniük, hogy mik szerettek volna lenni kis korukban. Voltak, kik nem emlékeztek rá. Aztán a mostani tervekről beszélgettek. A szakmákat csoportokra osztva elemezték. Gyűjteni kellett népszerű, és majdan népszerűvé válhatókat. Előnyöket és hátrányokat kellett felsorolni velük kapcsolatban. A csoportoknak „álomszakmát” kellett megnevezniük, összegyűjtve elérhetőségének lehetőségeit. Sokféle ötlet került elő, pl. a miniszterelnök és a régész. Az előadó kedves, közvetlen egyéniségével hamar közel került a gyerekekhez, szinte feszültségmentesen, jó hangulatban zajlott le a program, ami elérte a hozzá fűzött célokat. Tetszett a gyerekeknek, szívesen maradtak volna még Zsuzsával.

Mika Anna: „Én szórakoztam is, és sokat tanultam is egyben. Máskor is elmennék ilyen előadásra!”

Léránt Boglárka: „Nagyon érdekes volt, amit Zsuzsa néni a színházi szakmákról mesélt. Nagyon tetszett.”

Páli Noémi: „Nekem a csoport munka tetszett a legjobban. Nagyon jól tudtuk együtt dolgozni, és mindenki jól teljesített.”

Nikula Eszter: „Sok érdekes dolgot hallottam az előadáson. Az is érdekes volt, hogy sokan nem tudják, hogy mik szeretnének lenni.”

Hodorics Domonkos: „Sok érdekes szakmáról beszélgettünk, és sok mindent megtudtunk róluk. Játszottunk is, az egyik szójátékot én nyertem meg. Jókat mosolyogunk, amikor arra kellett visszaemlékezni, hogy mik akartunk lenni öt éves korukban. Szerintem nagyon jó volt a foglalkozás.”

PÁLYAORIENTÁCIÓ3-1 PÁLYAORIENTÁCIÓ3-2 PÁLYAORIENTÁCIÓ3-3 PÁLYAORIENTÁCIÓ3-4 PÁLYAORIENTÁCIÓ3-5