TANÓRÁN KÍVÜLI MOZGÁSOS TEVÉKENYSÉG – SZEBENI ISTVÁN ÉS BUGA MIHÁLY

2015. 09. 21-én felső tagozatos tanulóink testneveléshez öltözve birtokba vették a sportpályát. Néhány perc múlva az alsósok is megjelentek, szurkolásra készen. Tudtuk, hogy két televíziós személyiség, Szebeni István műsorvezető, az ETO Futsal Klub kommunikációs igazgatója, és Buga Mihály sportriporter érkezik hozzánk. Hamarosan meg is érkeztek a vendégek. Rövid bemutatkozás után ismertették a futsal szabályait, meséltek a sportágról. Ezután csapatok alakítása következett, vegyesen, lányok is részt vettek bennük. Először az 5. és a 6. osztály, majd a 7. és a 8. osztály tagjai játszottak „barátságos” meccset egymással. A bíró szerepét Misi töltötte be, István, és Gábor bácsi, iskolánk igazgató helyettese és egyben testnevelő tanára voltak a partjelzők. Mind a négy csapat lendületesen, nagy kedvvel rúgta a labdát. A szép passzok mellett természetesen előfordultak kisebb-nagyobb esések is. Ezeket senki sem vette komolyan, nem vették el a játékosok (és a szurkolók) kedvét.

A két vendég elejétől a végéig közvetlenül és barátságosan viselkedett, nagyon szimpatikusak voltak. Szívesen fotózkodtak velünk, és az egyik 2. osztályos kisfiúnak még autogramot is adtak. Tanulóink jókedvűen hagyták el a sportpályát.

Dudás Eszter: „Jó, hogy nálunk, Kéthelyen járt Szebeni István és buga Mihály. Ritkán találkozhat az ember hírességekkel. Jó volt a friss levegőn szurkolni az osztályomnak, és nézni a fiúk meccseit. Érdekes sport a futsal, mindehhez remek bíróink voltak. Jó volna, ha máskor is jönnének! „

Valérián Edit: „Jó volt, hogy meglátogatta iskolánkat Szebeni István és Buga Mihály. Ismertették velünk a futsal szabályait. A futsal teremfoci, mivel szép volt az idő, a szabadban kerültek megrendezésre a mérkőzések. Az 5.-esek és a 6.-osok, aztán a 7.-esek és mi, 8.-osok mértük össze focitudásunkat. Öröm volt még szurkolni is.”

Bogdán Róbert: „Nagyon tetszett nekem a futsal. A labda nem pattog annyira és kisebb is, mint a „rendes” focilabda. Nagyon vártam, hogy játszunk. A játékvezető Buga Mihály volt. A csapattal sokat passzolgattunk, sokszor sikerült kapura lőni és gólt szerezni. A csapattársaim: Martin, Márk, Barnabás és Olivér voltak. Én hátvéd voltam.”

Orsós Márk: „Jó volt a futsalfoci. Azt hiszem, mi voltunk a legjobbak. Nagyon jól mentek a passzok. Sokat lőttünk kapura, úgy 70 %-ban kaput találtunk. Örültem, hogy Buga Mihály fújta a hetedikesek elleni mérkőzésünket. Nem mindennap van ilyen híres bírónk. Jöjjenek még máskor is!”

Schmidt Barnabás: „Az osztálytársaimnak nagyon tetszett a futsal, nekem meg az, hogy szurkolhattam a csapatomnak. Nagyon örültem, amikor élőben találkozhattam Szebeni Istvánnal. A tévében már sokszor láttam, nem is gondoltam, hogy ilyen magas. Buga Mihállyal igazságosan bíráskodtak. Szerettem volna, ha ők is beállnak focizni.”

Sebdenics Hermina: „Kéthelyen járt Szebeni István és Buga Mihály. Meséltek nekünk a futsal szabályairól, megmutatták a futsallabdát. Aztán szurkolhattunk az osztályunknak. Jó meccs volt!”

KÉTHELY-TANÓRÁN KÍVÜLI MOZGÁSOS-SZEBENI I1 KÉTHELY-TANÓRÁN KÍVÜLI MOZGÁSOS-SZEBENI I2 KÉTHELY-TANÓRÁN KÍVÜLI MOZGÁSOS-SZEBENI I3 KÉTHELY-TANÓRÁN KÍVÜLI MOZGÁSOS-SZEBENI I4 KÉTHELY-TANÓRÁN KÍVÜLI MOZGÁSOS-SZEBENI I5 KÉTHELY-TANÓRÁN KÍVÜLI MOZGÁSOS-SZEBENI I6 KÉTHELY-TANÓRÁN KÍVÜLI MOZGÁSOS-SZEBENI I7