KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNY – KÁVÉSZÜNET

  1. május 18-án délelőtt érkezett iskolánkba a Kávészünet zenekar. Nagyon vártuk őket.

A felnőttek és a nagyobb gyerekek közül többen emlékeztek rájuk a Csillag születik c. tehetségkutató műsorból.

Az öt fiú már első látásra is szimpatikus volt. Ezt a tényt tovább fokozta az, ahogyan a gyerekekhez szóltak, viszonyultak.

A zenés verstanulás zajlott a „rendkívüli irodalom órán”. József Attila, Petőfi Sándor, Móra Ferenc, Szabó Lőrinc, Juhász Magda, Hollós Korvin Lajos versei közül adtak elő a gyerekeknek, kamatoztatva kiváló zenei tudásukat, képességüket. Iskolánk két tanulója szavalatával a műsor részévé vált. A zenekar változatos és színes műsora során együttszavalással, énekléssel maradandó közösségi élményt nyújtott gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt.

A műsor végén a zenekartól egy ajándék CD-t kapott iskolánk, amelyet felhasználva még jobban megismerhetjük őket, és népszerűsíthetjük a gyerekek körében a költészetet, a versek világát.

A műsor rendkívüli irodalom órája óriási sikert aratott, amelynek vastaps volt a jutalma, és példaként néhány tanuló véleménye:

Berta Csenge – „Azért tetszett  Kávészünet műsora, mert jól énekeltek, és bevonták a gyereket is.”

Páli Noémi – „Nagyon jó volt a koncert, csak az volt a baj, hogy rövid ideig tartott. Remélem, még eljönnek!”

Mika Anna – „Még sosem volt az iskolában együttes. Jó, hogy itt voltak. Nekem a cinege cipője c. vers tetszett a legjobban.”

Nikula Eszter – „Nagyon tetszett. Azt hittem, egy kicsit „gyerekesebben „ fognak kinézni, és egy igazi rock zenekar érkezett! Interneten több számukat is meghallgattam.”

Szentes Mirtill – „Nagyon tetszettek, legjobban a Csonka vers. Már előző nap megnéztem őket az interneten.”

Járóka Gabriella – „Az összes számuk tetszett. Jó volt, hogy gyerekek és tanárok együtt énekeltek, táncoltak velük.”

Léránt Boglárka – „Nagyon jók voltak! A házi feladatot még nem oldottam meg, de már rákerestem. Remélem, lesz még ilyen Kéthelyen!”

Dudás Virág –  „Mindenki jól érezte magát a koncerten. A végén közös képet csináltunk, és autogramot is kaptunk.”

Tóth Réka – „A zene azért is tetszett, mert jobban összehangolta az osztályt. A versek közül már sokat tanultam. A legjobban a Mama tetszett. Azóta sűrűn hallgatom a számaikat.”

Hodorics Domonkos – „Örültem, amikor maghallottam hogy a Kávészünet jön hozzánk. Korábban már hallottam őket a neten. Főleg a Boros dal tetszett, mert vicces és vidám.”

KETHELY_RENDEZVENY_1_KAVESZUNET_1 KETHELY_RENDEZVENY_1_KAVESZUNET_2 KETHELY_RENDEZVENY_1_KAVESZUNET_3 KETHELY_RENDEZVENY_1_KAVESZUNET_4 KETHELY_RENDEZVENY_1_KAVESZUNET_5 KETHELY_RENDEZVENY_1_KAVESZUNET_6