EGÉSZSÉGNAP: TAVASZI TÚRA

Május 8-án a Kéthelyi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói túrára indultak a közeli erdőbe.

Az esemény kettős célt szolgált: a gyerekek természetvédelem iránti elkötelezettségének a kialakítása, elmélyítése, valamint az egészséges életmód, a mozgás fontosságára való rávilágítás. A túra célpontja a nagyberki rész volt, amely idősnek és fiatalnak is meglehetősen ismeretlen táj. A kellemes, napsütéses időben örömmel indultak útnak gyerekek, pedagógusok és szülők egyaránt. Az útvonalat 3 állomás szakította meg, érdekes, fizikai és szellemi tevékenységet igénybe vevő feladatokkal.

A sok gyaloglás ellenére a túra nagyon tetszett a tanulóknak:

Amrus Zoé – „ A sok séta ellenére nagyon jól éreztük magunkat. Amikor a tehénfarm mellett mentünk el, az állatok megbámulván csodás osztályunkat, még a kérődzést is abbahagyták.”

Bognár Anasztázia – „A túra szép és izgalmas volt. Szép tájakat, tavakat csodáltunk meg ragyogó napsütésben. A legizgalmasabb az volt, amikor egy öreg, keskeny hídon kellett átmenni.”

Bogdán Katalin –„ Séta közben átfutott előttünk egy nyest is. A –százlábú- játéknál Pista bácsi jól megszorította a lábunkon a kötelet.”

Bogdán Brigitta – „Ritka alkalom, hogy ennyire jól éreztük magunkat egy ilyen hosszú túrán.

Egy baj volt csak: sok volt a kullancs”

kethely_egeszseghet_tavaszi_tura_1 kethely_egeszseghet_tavaszi_tura_2 kethely_egeszseghet_tavaszi_tura_3 kethely_egeszseghet_tavaszi_tura_4 kethely_egeszseghet_tavaszi_tura_5 kethely_egeszseghet_tavaszi_tura_6 kethely_egeszseghet_tavaszi_tura_7 kethely_egeszseghet_tavaszi_tura_8